HälsoESSet

Anja Eriksson

"Thanks to Impermanence, everything is possible" - Thich Nhat Hanh

Som ung var det väldigt viktigt för mig att känna att jag lever! Jag var livrädd för att bli en helt vanlig människa med ett helt vanligt liv av någon anledning, Jag har alltid varit väldigt fysisk aktiv, och drömde engång om att bli dansare. Men av en slump råkade jag träffa några coola killar som höll på med stunts och jag började träna med dem istället. Det var väldigt utmanande både mentalt och fysisk. Och jag älskade det. Detta ledde till en utbildning på 4 år, och därefter nästan 6 år som professionell stuntman där jag undervisade runt omkring i Danmark samt gjorde shows och film. Efter 10 kände jag är jag ville göra annat, och åkte utomlands och jobbade som reseledare och flygvärdinna under 13 år. Jag har dessutom jobbat i modebranschen i mera än ett decennium.

Så varför tänker jag att detta kan vara relevant som beskrivning av en yogalärare? Jo, min historia kan kanske vara med till att förklara hur kraftfull yogan är. Inget, av alla utmaningar och yrken som jag har haft glädjen av att uppleva, har givet mig så mycket av ALLT, såsom yogan har. Den utmanar mig mentalt, den utmanar mig fysisk, den är en klippa som stödjer mig när allt annat i livet förändrar sig, och den visar mig att jag inte behöver vara rädd för förändringar när jag inte kan kontrollera det som händer omkring mig. När jag bliver bekväm, pushar den mina gränser och när livet visar sig från sin hårdare sida påminner den mig om, att allt blot har sin gång. Even this shall pass... Tack vara yogan, känner jag äntligen att jag verkligen lever. Jag behöver inte utmana ödet, resa runt jordklotet eller omge mig av dyra designergrejer. Jag behöver min matta, att andas, min egen praktice och disciplin. Att jag sen har lyckan av att få dela med mig av yogan är en ynnest. Ett förtroende. En lycka. Min lycka.

Min första yogalärare utbildning var RYT 200hr på Sampoorna Yoga School i Goa i Indien, och sedan dess har jag gått flera yogautbildningar i Sverige. Som yoga lärare utmanar jag lika gärna våra tanke mönster, som vår fysiska kropp. Genom att bli medveten om hur vi använder vår energi och kapacitet, bliver vi uppmärksamma på alla begränsningar vi skapar för oss själva både fysisk och psykisk. Det är min önskan, att alla ska bli berörda. Hur, beror oftast på vad vi behöver som mest, och här är yogan vår bästa läromästare. Jag är blot en facilitator.

Kunders kommentarer om HälsoESSet:

Anna P

“Anja är en superinstruktör och att komma på yoga är mycket skönt och bra!”

Helena J

“Yogaretreaten har varit helt magisk, det var verkligen så otroligt bra upplägg. Lagom blandning av flow och mental träning. Hon uppmanade att undvika ögonkontakt i pausen vilket gjorde att jag stannade i min bubbla. Jag önskar helgen hade varit längre. Rekommenderar denna retreat till alla.”

Anonym

“Jag är fortfarande extremt imponerad över hur söker kundernas feedback och försök att arbeta efter vad vi önskar, mycket uppskattat!”