HälsoESSet

Mammaträning

Det är individuellt när du kan börja träna efter förlossningen, vi rekommenderar att börja med promenader när du känner att du kan. När dina blödningar upphört kan du börja med lättare träning för bäckenbotten och den inre magmuskulaturen. Cirka 8-12 veckor efter förlossningen går det ofta bra att börja träna hela kroppen. Träningen bör byggas upp från grunden och utvecklas i takt med att din kropp blir starkare.

HälsoESSets olika kurser:

  • Mamma steg 1
  • Mamma steg 2
  • Utomhus mamma/barnvagn
  • Våra djupaste coremuskler och Bäckenbotten

Mamma steg 1 

Träningen är för dig som är nybliven mamma med bebis i vår mysiga studio. För att delta på dessa pass rekommenderar vi att du har börjat med promenader och knipövningar i minst 3 veckor. Vi rekommenderar att din bebis är minst 6 veckor gammal. I våra grupper deltar max 6 mammor och vi kan därför anpassa svårighetsgraden efter deltagarna. Fokus ligger på att bygga upp styrkan i hela kroppen, fram för allt bålen. Konditionsträning kommer först i steg 2.

image0 (3)

Mamma steg 2 

Träningen är för dig som är nybliven mamma med bebis i vår mysiga studio. För att delta på dessa pass rekommenderar vi att du utan problem kan gå en 20 min power walk samt har tränat  knipövningar och enklare styrketräning i minst 2 månader. Vi rekommenderar att din bebis är minst 4 månader gammal. I våra grupper deltar max 6 mammor och vi kan därför anpassa svårighetsgraden efter deltagarna. Fokus ligger på att bygga upp styrkan i hela kroppen samt förbättra flåset på ett säkert sätt.

Mamma/Barnvagn

Träningen är för dig som är nybliven mamma med bebis i vagn. Kom och lär känna andra nyblivna mammor och få ny motivation av att träna i grupp.  Våra träningspass är varierande och berör alla muskelgrupper. Vi varvar uthållighet, styrka, teknik och rörlighet, och vi utmanar alla på sin nivå. Vi tränar funktionellt, nyttjar naturen och redskap som gummiband och utegym.

För att delta på dessa pass rekommenderar vi att du tränar med promenader och knipövningar i minst 3 månader eller att du gått mammaträning steg 1.

Förutom träning i ett peppit gäng får du:

  • Träningsprogram inre magmusklerna
  • Träningsprogram bäckenbotten
  • Anpassad träning med specialutbildad Personlig Tränare

Är pappor välkomna? Träningen är anpassad efter kvinnor som nyligen varit gravida och fött barn. Steg 1 och kurs för bäckenbotten reserverar vi därför för enbart kvinnor. På steg 2 eller mamma/barnvagn välkomnar vi alla vårdnadshavare

Vad säger tidigare deltagare?

”Min lilla erfarenhet av HälsoESSet är mycket god och jag tycker om Elins variation på passen”.

”Kul med uteträning med bra upplägg på passen”.

”Det var härligt, både att få röra sig och få frisk luft”.