HälsoESSet

Om oss

Gruppträning, Personlig träning, coaching för individer och företagsgrupper, kostrådgivning, fystester, föreläsningar och mycket mer. Oavsett vilket utgångsläge du har eller vilka mål du vill nå så skräddarsyr vi en plan för dig.

Med motion bibehåller du en fysisk form – med träning utmanar du din fysiska form och går utanför din comfort zone. Trots att vetenskapen är enig om att träning i alla former är bra för både kropp och själ är det förvånansvärt många som inte tar sig tid att klämma in gymmet i sitt fullmatade schema. Och det är svårt. Mellan jobb, familj, vänner och fredagsmys blir det inte så värst mycket tid över till att packa väskan, ta sig till gymmet, träna, duscha och byta om. Dessutom ska träningen planeras, utvärderas och utvecklas. Men du vet att det ger så mycket tillbaka. Maten smakar bättre, du vaknar med mer energi och solen lyser lite oftare när du regelbundet motionerar.

Är du motiverad att träna men vet inte var du ska börja? Bor du i utkanten av Malmö och tycker det tar för lång tid att ta dig in till stan för att träna? Har ditt företag i centrala Malmö med en motionslokal som inte används flitigt nog? Vi kommer till er! Ge HälsoESSet en chans och märk hur snabbt resten av ditt liv blir rikare

HälsoESSet är en plats för dig som vill finna gemenskap, motivation och personer som utmanar din fysiska kapacitet som såväl andra mål i livet. Vi vill inspirera dig. För när du mår bra mår din omgivning bra och du kan prestera i alla områden i ditt liv, inte bara på träningspasset.  Vårt Team har bred kunskap och vi söker ständigt medarbetare för att utveckla vår verksamhet, vem som blir din favorittränare kan du omöjligt veta förens du har testat, när ser vi dig på ett träningepass? 

Vårt Team

Camilla Bergkvist

Ägare & coach

Camilla är delägare i Hälsoesset och diplomerad ICF coach. Utöver att utveckla företaget tar Camilla emot enskilda personer under kvällar och helger, för coaching. Camilla är också certifierad i att göra tester och hålla i genomgång av i emotionell intelligens. Med Camilla som kursledare håller vi emellanåt i kurser med fokus på det mentala välbefinnandet. Med jämna mellanrum kommer vi också att erbjuda sorgbearbetning enligt Svenska institutet för sorgbearbetning. Se mer info på www.sorg.se .
Hälsoesset med Camilla i spetsen kan även anordna aktiviteter för företag som vill satsa på teamutveckling och laganda på arbetsplatsen.
Önskar du veta mer om coaching, emotionell intelligens, sorgbearbetning eller teamutveckling, eller vill du boka ett möte med Camilla, kontakta oss!

Elin Sämfors

Ägare, VD & tränare

Med ett tidigt intresse för basket växte glädjen för idrotten hos Elin, en lagsport som hon menar fostrade henne. Insikten om hur träning och mentalt välmående går hand i hand, växte fram när en skada tvingade Elin att lägga basketkarriären på hyllan. Istället studerade hon idrottsvetenskap under tre år, där fokus låg på human biologi och ledarskap. Hennes karriär som tränare började 2008 i Kanada och hon har arbetat som tränare sedan dess. 2017 startade hon tillsammans med Camilla HälsoESSet. Elin är licencierad personlig träning med FRISK intyg samt utbildad kostrådgivare. Har även läst flera kurser på Karolinska institutet och GIH i Idrottspsykologi, styrketräning, fysiska aktivitet som medicin och behandlingsmetorder för fetma. Varje vecka leder hon flera gruppträningspass och arbetar som personlig tränare. Elin undervisar även elever som utbildar sig till personliga tränare och föreläser om hälsa. Hur kan vi hjälpa dig? Elin coachar dig på vägen mot dina mål och hjälper dig hitta träningsglädjen igen! Är du intresserad av att ha Elin som din personliga tränare, kontakta oss via mail.

Anja Eriksson

Tränare

Jag är en nörd! Att vara proffsig och endast undervisa inom det jag kan och är certifierat i, är självklart. Men att jag dessutom spenderar det mesta av min fritid med att själv gå på klass, läsa och fördjupa mig inom mitt område är kanske lite nördigt. Jag fullkomligt älskar att hålla klassar och kurser och jag är så tacksam över att ni är många som kommer vecka på vecka. På mina klassar kan du förvänta dig en kombination av fysiska utmaningar, Yoga Filosofi, teknik och en individuella anpassningar av många yogapositioner. Du behöver aldrig vara bekymrat om du är tillräckligt vig eller stark, men du behöver vilja tänja dina fysiska och mentala gränser. Mitt mål med varje klass är att DU ska KÄNNA något. Så ta med dig ett nyfiket sinne och låt kroppen bli mjukare och starkare och låt dina känslor dyka upp som känslor nu gör. Yoga handlar inte om antingen kropp eller knopp. Det handlar om hela dig. 
”You are not a drop in the Ocean, you are the Ocean in a drop”

Cecilia Borg

Tränare

Cecilia är en av HälsoESSets licensierade personliga tränare. Med sin stora passion för träning och flera utbildningar inom idrotten leder Cecilia söndagspasset Pilates Matworks, där styrka, rörlighet och balans ligger i fokus. Utöver sitt arbete på HälsoESSet är hon licensierad personlig tränare för organistaionerna ACE och AFAA.

Mimmi Malm

Tränare

Med 20 års erfarenhet av gruppträning och undervisning leder Mimmi varje vecka ett spännande pass där yoga, pilates och core kombineras. Kärleken för idrotten växte fram när hon som barn tränade både tennis och gymnastik. Mimmi har i dag flera utbildningar i ryggen och har bland annat studerat en tvåårig utbildning till idrottskonsult samt till idrottsmassör via Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum: Bosön.

Jenny Bjurling

Administratör

Med ett stort hjärta och känsla för kvalitet sköter Jenny allt backoffice på HälsoESSet så chansen är stor att det är henne du får prata med om du ringer eller mejlar till oss. 

Andreas Bjurling

Tränare

Andreas är grupptränare och personlig tränare i Bunkeflostrand. Han brinner för work/life balance och är ett levande bevis på att alla kan bli friskare och starkare oavsett vilken nivå man börjar på. Hans passion för hälsa och träning växte fram för lite över tio år sedan då han började lägga till sin kost och började träna olika former av gruppträning. Han fastnade då särskilt för Spinning, BodyPump, Indoor Walking, Pilatesboll och CX Core. Två år efter intresset för gruppträning växte fram, tog han sig an nya utmaningar och tävlade i Malmö Triathlon. Sedan dess har Andreas genomfört flera Göteborgsvarv, Malmöklassikern, två halva Ironman, flera olympiska och sprint-triathlon samt en full Ironman 2019. Andreas har flera års erfarenhet av långvarig träning och lever i tillfrisknad från mat- och sockermissbruk. Han är även aktiv inom Overeaters Anonymous 12-stegsprogram. Passionen för hälsa och träning tillsammans Andreas till nya nivåer och i dag är han utbildad Personlig tränare och Träningsinstruktör via The Academy. Hos Andreas kan du alltid vara säker på att få en peppande och varierande träningspass där han hjälper dig att på hur man hittar ett långsiktigt välmående. .

Jeanette Levin

Vikarierande tränare

Jeanette arbetar som yogalärare samt håller föreläsningar om effektivitet och life-work balance. Under mottot Health is wealth hjälper hon på yogan som för kroppsligt och psykiskt välmående och förebyggande av ohälsa och håller pass för alla åldrar och nivåer. Med sin stora passion för yogan har hon 800 timmars utbildning inom träningsformen. Karriären startade i Indien, där hon under två år utbildade sig till yogalärare vid bland annat yogauniversitetet VYASA. Vid sidan av studierna, volontärarbetade hon med yoga på Sivananda Rehabilitaion center för lepraskadades familjer, i skola och höll vuxenklasser för många nationaliteter på blandade nivåer.
Under sin tvååriga utbildning läste hon påbyggnadsprogrammet Master Diploma in Yoga and Naturopathy där särskilt fokus låg på yogaterapi i form av anpassad yoga för olika sjukdomar och begränsningar där Sound Mind Resonance Technique, pranayama och meditation var viktiga ögonblick. Utbildningen fokuserar mycket på att ta hänsyn till skador och sjukdomstillstånd för att undvika skada och verkligen göra yoga tillgänglig för alla. Utbildningen låg framförallt inom Hatha Yoga men utöver det har Jeanette även utbildningar inom Yin och Vinyasa samt Trauma sensitive yoga (Kph). På HälsoESSet arbetar Jeanette som vikarierande tränare och håller pass på både svenska och engelska.