HälsoESSet

Yogakurser

Yoga har många former och kan vara ett verktyg för stresshantering, att förbättra andningsteknik, lösa upp spänningar på djupet, öka rörlighet samt för att utveckla styrkeuthållighet. Vi har allt från grundkurser till mer specifika kurser, online eller i vår mysiga studio.

Se våra schemalagda yogakurser här

Exempel på yogakurser som HälsoESSet håller: Yoga för stresshantering.

Yoga, ett hjälpsamt verktyg för att hantera stress och oro. Genom enkla yogaövningar, fokus på andetaget, guidade meditationer och “journaling” kommer kursen att ge dig användbara verktyg till att hantera stress och oro. Kanske har du erfarenhet av hur stress kan göra det svårt att somna, till och med svårt att andra dagar. På kursen lär du dig, att lyssna på din kropp på ett nytt sätt, känna din kropp på ett tydligt sätt och efter kursen kommer du veta hur du kan ta dig igenom stressade perioder som är oundvikliga i livet.

Ledare Anja  skapar en trygg och lugn miljö där du kan samla kraft eller bara få en paus som stressen och utmattning kan medföra.

Yinyoga med boll

Yinpositionerna kombineras med övningar med tennisbollar som syftar till att lösa spänningar på djupet. Här påverkas bindväven ännu djupare, på liknande sätt som bindvävsmassage. Tekniker du sedan kan ta med dig hem som ett verktyg för självläkning. Ett mycket bra komplement till mer fysisk träning och för dig som upplever stress, stelhet eller värk.

Kursen går för närvarande live online. Ta fram yoga matta, 2  tennisbollar och 2 yogablock samt bolster (alternativt stor kudde).

Ledare: Jeanette

Grundkurs i Yoga

Är Yoga nytt för dig? Har du yogat regelbundet en längre tid men aldrig riktigt fått en instruktion från grunden? Vill du försäkrar dig om att du tränar rätt när du yogar hemma? – då är detta kursen för dig! Inga förkunskaper behövs.

Ledare: Anja

Yoga for happy hips and shoulders

I denna kurs jobbar vi med  att utveckla flexibilitet och rörlighet i axlar och höfter samtidigt som vi utvecklar styrka och rörlighet. Kursen passar alla nivåer, speciellt nyttigt för dig som styrketränar mycket. Att kunna röra axel- och höftled utan svårigheter kommer kommer  förbättra din teknik i övningar över huvudet samt olika former av knäböj. Att kunna röra din kropp med lätthet är en fröjd! Denna yogakurs hålls av Katerina på engelska.

Helgkurs – Yogaretreat

Välkommen på Yogaretreat i vår mysiga studio. Landa i kropp och själ och ge dig själv återhämtning och värdefull egentid ledd av Anja.

Vi har små grupper och plats för endast 8 deltagare.

Att det går att landa i sig själv under ett par dagar kanske låter svårt, men föreställ dig två halvdagar med Yoga flow / yin yoga / restorative yoga / meditation & pranayama / yoga nidra / Journaling / Silent walks i ett tempo där alla kan vara med . Helt utan krav. Kroppen, sinnet och känslorna kommer att lugna sig och mjukna.

Är du inte van vid yoga, är det kanske bara denna helg som kan introducera dig till yogamattan. Är du van vid yoga, kan helgen fördjupa din egen kunskap.

 

 

Vad säger tidigare deltagare?

“Jag ger kursen 10 av 10 poäng!”

“Anja är en superinstruktör”.

“Jag har bara ros att ge”.